Відеопередача «Island Fate» - 2 епізод. «Відеофанфіки». / Video editing

Автор проєкту: Уляна Бойко

У другому випуску передачі ми розповімо, як саме створюються відеофанфіки і що саме вони собою являють.

Проєкт оформлений у стилі наших відеофанфіків (відеомонтаж з використанням авторського відео та chromakey). Монтаж зроблено у програмі Sony Vegas Pro.

Сюжет в передачі розгортається на тлі моєї альтернативної реальності - Острова Фейт та Студії Фейтвуд, з якими ви можете познайомитись ближче у фанфіках із циклу "Незабудки".

***

Технологія хромакей (ChromaKey) - це об'єднання кількох зображень у єдиній композиції шляхом заміни та суміщення фонів.

ВІДЕОФАНФІК - це вид фанфікшена, в якому автор, використовуючи епізоди фільмів, серіалів, передач тощо, за допомогою відеоредакторів монтує свою сюжетну лінію. У процесі може бути використаний оригінальний текст або субтитри/озвучка зі зміненим текстом, який вигадав фікрайтер. Також у відеофанфіці може бути використане авторське, зняте фікрайтером відео. Цей вид творчості є НЕКОМЕРЦІЙНИМ фан-артом, оскільки містить матеріал, захищений авторським правом. Використовується так, як і літературний фанфікшен.

Види: 

  • музичні кліпи;
  • тематичні передачі; 
  • відеомонтаж фан-фільмів та фан-серіалів.

МОВА ПРОЄКТІВ

До цього часу наша група 10 років робила свої проєкти переважно на російській мові, так як серед наших глядачів і читачів багато хто із різних країн, де поширена ця мова. Але наразі ми відокремлюємо українську групу, в якій надалі будемо вести свої проєкти суто українською.

Старі арт-проєкти лишаються російською як архівний матеріал.

ПЕРЕДАЧА


ТИЗЕР




Коментарі