Байдужість

 
_______

〈 НАЗАД | 📃 ЗМІСТ

_______


24 вересня 2020 рік

Живе у цьому багатогранному світі дівчина, яка раптом зрозуміла, чому огородила себе від усіх.

Чому перестала довіряти людям?

Через байдужість.

Навіть найкращих друзів.

Вона багато років вважала, що як друг повинна уважно, із співчуттям вислуховувати, перейматися ситуацією людини, розуміти її, часом поступалася в коханні. Але раптом усвідомила, що а її по суті ніхто й слухати не хоче, розуміти, щиро підтримувати та радіти за неї. Коли що розповідає, ділиться, радиться, то чує загальні фрази, бачить погляд, який вже починає нудьгувати, і бажання людини, щоб дівчина швидше договорила і вона почне говорити сама. Їм були важливі лише ВОНИ. Раптом прийшло усвідомлення, що люди справді великі егоїсти. Повертаючись назад у минуле, дівчина бачить, що коли хотілося чимось поділитися, ніхто не слухав її. Всі тільки вдавали, що слухають, мріючи, щоб вона швидше закрила рота і слухала їх. Але при цьому вони тільки й твердили, якими великими друзями для неї є, готові заради неї на все. Заради ввічливості вони все ж таки намагалися кивати головою, видавлювати усмішку або в листуванні надсилати шаблонні фрази та смайлики (як добре, що вони є!).

І настав час, коли її чаша терпіння переповнилася. Їй набридло проживати чужі життя, залишаючись самотньою в натовпі. Їй більше не хочеться бути тим, на кого всі виливають свої проблеми, а коли їй потрібне хоч одне слово, АЛЕ щире і зі співчуттям, то у відповідь тільки... байдужа ввічливість... По сьогоднішній день тільки вона бачить хоч найменший натяк на подібну поведінку, коли чує чи читає у відповідь стандартні фрази «підтримки та радості», мовляв, аби тільки вважалося, що відповіли, вона тут же замовкає, відсилає у відповідь такі самі смайлики і робить крок убік. Усіх раптом здивувала зміна. У результаті зараз її вважають дуже прямолінійною, грубою і різкою, а ще мовчазною. Так, мовчання та роль спостерігача поступово стали її основним способом взаємодії з оточуючими.

Але натомість вона знайшла себе, свій світ творчості. І хоч вона і досі самотня в натовпі, але натомість в її серці розцвів цілий Всесвіт: яскравий, красивий, завжди відкритий для неї.

Виходячи з цього досвіду, дівчина усвідомила одну деталь. Не завжди світлі речі та позитив народжуються від позитиву. Іноді за усмішкою ховається нелегкий урок життя. Це спосіб автора гарного настрою, випробувавши на собі байдужість оточуючих, які живуть тільки собою, принести у світ більше чуйності, тепла та світла. Це бажання зробити світ кращим, достукатися до людей, додати фарб та головне — підтримати тих, хто ще шукає щиру підтримку. Шукає себе.

Тому будьте уважнішими до оточуючих. Раптом саме зараз хтось потребує вашого щирого та доброго слова.


ЦИТАТИ НА ТЕМУ

Навіть найбільш вірніа і любляча людина втомиться чекати, якщо постійно відчуватиме холод і байдужість на свою адресу.

Невідомий автор

***

Спокій - сильніший за емоції.

Мовчання – голосніше крику.

Байдужість - страшніша за війну.


Невідомий автор

***

Чемність — це добре організована байдужість.

© Поль Валері

***

Ми розучилися розглядати зім'яті літаками хмари. Ми стали заручниками егоцентричних теорій, розумних слів, що описують чужий досвід, ідей, що видають загальну байдужість, безбарвних реалій повсякденності. Ми більше не вдивляємося у захід сонця, нам цікавіша рекламна пропозиція в журналі. Потрібно б частіше заглядати в себе. Для цього не потрібні гроші або особливі умови. Все дуже просто. Зупинитися і акуратно зазирнути всередину, де тихе серце вже втомилося нас гукати. Але нам простіше виправдовувати своє невміння жити зайнятістю.

© «Мені тебе обіцяли»

_______

〈 НАЗАД | 📃 ЗМІСТ

_______




Коментарі